Centreren van de woofer

 

 

 

 

 

Het centreren van de woofer lijkt misschien een lastige klus, met onze handleiding centreert u iedere woofer probleemloos zonder de stofkap te verwijderen!
Nodig hiervoor:

U moet eerst de foamrand op de konus gelijmd hebben.

Werkwijze:

Stap 1: centreren op de 'horizontale as':

Plaats een knijper aan de rechterzijde van de woofer
Plaats een knijper aan de linkerzijde van de woofer
Druk de woofer aan de linkerkant in, voel......
Druk de woofer aan de rechterkant in, voel.....

Loopt de woofer aan de linkerkant eerder aan dan aan de rechterkant dan zit de boel scheef! Trek de woofer aan de rand dan iets naar rechts (van de aanlopende kant af!) en zet de rand weer wast met de knijpers. Dit geldt ook andersom (rechts aanlopen: naar links trekken).
Druk de woofer opnieuw aan beide kanten in. Herhaal dit tot de woofer zowel aan de linker- als aan de rechterkant 'vrij loopt'. De woofer is nu op de horizontale as gecentreerd. Zorg dat deze knijpers vanaf nu op hun plaat blijven.

Stap 2: centreren op de 'verticale as':

Plaats een knijper aan de bovenzijde van de woofer
Plaats een knijper aan de onderzijde van de woofer
Druk de woofer aan de bovenzijde in, voel.....

 

Druk de woofer aan de onderzijde in, voel.....

Handel als bij de eerdere centrering: loopt de woofer aan de bovenkant eerder aan dan aan de onderkant: trek de woofer aan de rand dan iets naar onder (van de aanlopende kant af!) en klem de rand opnieuw vast! Druk de woofer opnieuw aan beide kanten in. Herhaal dit tot de woofer zowel aan de boven- als aan de onderkant 'vrij loopt'. De woofer is nu ook op de verticale as gecentreerd. Zorg dat ook deze knijpers vanaf nu op hun plaat blijven.

Laat de knijpers op hun plaats en lijm de rand tussen de knijpers vast aan het frame. Laat drogen.
Verwijder na het drogen de knijpers en lijm de rand op de plaats waar de knijpers zaten vast aan het frame.

Let op: Verkoper van luidsprekerranden aanvaardt geen aansprakelijkheid voor het vervangen van luidsprekerranden door derden. Verkoper aanvaardt geen aansprakelijkheid voor bovenstaande teksten. Zie ook de algemene voorwaarden.